افزایش تعداد خانه های بهداشت کارگری در ۳ سال قبل

افزایش تعداد خانه های بهداشت کارگری در ۳ سال قبل کار و درآمد: طبق گزارش ها در سه سال قبل بیش از 1800 خانه بهداشت کارگری در بنگاه های اقتصادی 100 تا 500 نفر به وجود آمده است.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، موضوع بهداشت یکی از شاخصه های مهم تامین رفاه اجتماعی بشمار می رود و توجه به سلامت نیروی کار در دستور کار دولت ها قرار دارد. در قانون کار ایران اهمیت رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار مورد تاکید قرار گرفته است؛ به نحوی که برمبنای تبصره یک ماده ۹۶ قانون کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برنامه ریزی، کنترل، ارزشیابی و بازرسی در حوزه بهداشت کار و درمان کارگری بوده و موظف است اقدامات لازم را دراین زمینه به عمل آورد.

به سبب ماده ۱۴۷ قانون کار دولت مکلف است خدمات بهداشتی و درمانی را برای کارگران و کشاورزان مشمول این قانون و خانواده هایشان فراهم آورد. باتوجه به آنکه کارگران بیش از یک سوم عمر خودرا در محیط کار سپری می کنند بدین جهت تامین سلامت و امنیت کارگران در محیط های کار امری لازم است.

بر اساس گزارش ها، در دولت سیزدهم ۱۱۸۴ خانه بهداشت کارگری در بنگاه های اقتصادی ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفره به وجود آمده است. بر اساس آخرین آمار ۱۱۸۴ خانه بهداشت کارگری در دولت سیزدهم به وجود آمده است. خانه های بهداشت کارگری در سطح بنگاه های اقتصادی ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفره بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کارگری را تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار داده اند.

طبق آمارها هم اکنون نزدیک به ۱۰۰۰۰ ایستگاه بهگر و خانه بهداشت و مرکز بهداشت در کارخانه های سراسر کشور مشغول فعالیت است. تا قبل از این سالانه ۱۰۰ خانه بهداشت کارگری ایجاد می شد در صورتیکه در دولت سیزدهم ۱۱۸۴ خانه بهداشت کارگری در بنگاه های اقتصادی ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفره به وجود آمده است.

یکی از خاصیت های خانه های بهداشت کارگری این است که با تشکیل پرونده سلامت برای پرسنل و معاینات ادواری و برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره ای در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید عمل می کنند.



به سبب گزارش مرکز برنامه ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد خانه های بهداشت کارگری در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته و به ۴۸۸۹ مرکز رسیده است. همین طور طی این مدت ۳۹۹ مرکز جدید تاسیس شده است.

وزارت کار با مشارکت وزارت بهداشت و درمان و سازمان تامین اجتماعی، خانه های بهداشت کارگری را با هدف جلوگیری از لطمه های اجتماعی در کارگران و خانواده های آنها به وجود آورده است. این مراکز در عرصه روانشناختی، لطمه های اجتماعی و پیش گیری از اعتیاد بصورت قوی ظاهر شده اند.

با توجه به اهمیت جایگاه خانه های بهداشت کارگری در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید، ایجاد و گسترش خانه های بهداشت کارگری در مجموعه های کارگری یکی از اقدامات موثر در راستای بالا بردن سطح سرانه بهداشت در کارگاه ها و کارخانه ها بشمار می رود.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، امروزه سلامت روان، به عنوان عامل کلیدی در جلوگیری از لطمه های اجتماعی در جامعه کار و تولید است که باید به آن توجه ویژه شود چونکه یکی از مهم ترین پشتوانه های پایدار جامعه در هر کشوری، نیروی کار ماهر و سالم آنست. کارشناسان براین باورند که پیشگیری در عرصه سلامت کارگران نیازمند توجه جدی است و تشکیل ایستگاه های بهگر و خانه های بهداشت کارگری، گام بزرگی در راستای حفظ سلامت نیروهای کار در محیط های کاری محسوب می شود.





منبع:

1403/04/17
13:07:55
5.0 / 5
220
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , تولید , جامعه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است