یك مقام مسئول به مهر خبرداد؛

پرداخت۱۱۰میلیارد تسهیلات اشتغال روستایی، هدایت منابع به شغل پایدار

پرداخت۱۱۰میلیارد تسهیلات اشتغال روستایی، هدایت منابع به شغل پایدار كار و درآمد: عضو هیأت مدیره بانك توسعه تعاون كه یكی از بانكهای عامل اجرای طرح ملی اشتغال روستایی است، اظهار داشت: تابحال ۱۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ۱۰۲۷ طرح پرداخت شده است.



سید باقر فتاحی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عملكرد پرداخت تسهیلات اشتغال در قالب «برنامه ملی اشتغال روستایی» اظهار داشت: یكی از كلیدی ترین مشكلات جامعه، مبحث اشتغال است كه بخشی مهمی از دغدغه نظام و حاكمیت هم به حساب می آید.
وی اضافه كرد: بر همین مبنا در سال قبل با مجوز رهبر انقلاب، ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای برنامه اشتغال پایدار روستایی اختصاص پیدا كرد و بر طبق این اختیار، مصوبه برداشت معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه به میزان حدود ۶ هزار میلیارد تومان در شهریورماه سال قبل از مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ گردید و آیین نامه اجرایی برنامه ملی اشتغال روستایی هم در آبان ماه سال قبل به سازمان های ذیربط همچون معاونت روستایی ریاست جمهوری، وزارت تعاون - كار و رفاه اجتماعی بعنوان مجری و سازمان برنامه و بودجه بعنوان ناظر ابلاغ گردید.
عضو هیأت مدیره بانك توسعه تعاون اضافه كرد: بعد از ابلاغ آیین نامه اجرایی، سه بانك توسعه تعاون، بانك عامل حوزه كشاورزی و پست بانك به همراه صندوق كارآفرینی امید بعنوان چهار بانك و موسسه عامل اجرای برنامه ملی اشتغال تعیین شدند تا تسهیلات اشتغال روستایی با استفاده از این چهار بانك و موسسه عامل به متقاضیان پرداخت گردد.
فتاحی با اشاره به اینكه طی دهه های اخیر این حجم از منابع با نرخ سود پایین برای اشتغال اختصاص پیدا نكرده بود، ادامه داد: از مشخصه های اصلی این تسهیلات، نرخ پایین سود، بین ۴ تا ۱۰ درصد است كه برای مناطق محروم روستایی ۴ درصد، برای مناطق روستایی برخوردار و شهرهای زیر ده هزار نفر ۶ درصد و برای سرمایه درگردش هم نرخ ۱۰ درصد تعیین شده كه در مقایسه با نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار و شرایط بازار از جذابیت برخوردار می باشد.
وی، دوره بازپرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی را از خصوصیت های این تسهیلات اعلام نمود و اظهار داشت: با احتساب دو سال دوره مشاركت، یكسال دوران تنفس و ۶ سال بازپرداخت، در مجموع دوران بازپرداخت تسهیلات اشتغال روستایی ۹ ساله است كه در سیستم نظام بانكی از تسهیلات دراز مدت به حساب می آید.
این عضو هیأت مدیره بانك توسعه تعاون با اشاره به اینكه قسط اول صندوق توسعه ملی اواخر دیماه سال قبل به حساب سه بانك و موسسه عامل اجرای برنامه ملی اشتغال روستایی واریز شد، ادامه داد: بعد از واریز مرحله اول، رسما از اوایل بهمن ماه سال قبل اجرای این طرح كلید خورد و ۲۵ درصد از منابع ۱.۵ میلیارد دلاری صندوق توسعه به حساب بانك ها و موسسه عامل پرداخت كننده این تسهیلات واریز شد.
فتاحی سهم هریك از بانك های توسعه تعاون، پست بانك و صندوق كارآفرینی امید از پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی را ۱۷ درصد اعلام نمود و اظهار داشت: سهم بانك عامل حوزه كشاورزی هم از پرداخت تسهیلات اشتغال ۵۰ درصد است.
سهم ۲۰ هزار میلیارد ریالی برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی
وی با اشاره به اینكه تعهد بانك توسعه تعاون برای اجرای طرح ملی توسعه اشتغال روستایی ۲۰ هزار میلیارد ریال است اضافه كرد: صندوق توسعه ملی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه هم قسط دوم منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال را به حساب سه بانك عامل و صندوق كارآفرینی امید واریز كرد تا هم اكنون ۵۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار بانك ها و موسسه عامل اجرای این طرح قرار گیرد.
عضو هیأت مدیره بانك توسعه تعاون تصریح كرد: طبق قانون برای اجرای برنامه ملی اشتغال روستایی، معادل منابع تخصیصی از صندوق توسعه ملی نیز، از منابع داخلی چهار بانك و موسسه عامل باید اختصاص پیدا كند كه بر همین مبنا تابحال با مجموع منابع صندوق توسعه و منابع بانك هزار میلیارد ریال توسط بانك توسعه تعاون برای برنامه اشتغال روستایی اختصاص یافته است تا به طرح های مصوب كمیته های فنی پرداخت گردد.
فتاحی درباره میزان طرح های عرضه شده به بانك برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی هم اظهار داشت: تا كنون حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال طرح مصوب به بانك توسعه تعاون معرفی شده كه بر مبنای آخرین آمار در مجموع برای ۲۴۵۰ طرح اشتغالزا به میزان ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال پرونده اعتباری تشكیل شده كه تابحال ۱۱۰۰میلیارد ریال تسهیلات برای ۱۰۲۷ طرح اشتغالزا پرداخت شده است.
عضو هیأت مدیره بانك توسعه تعاون تصریح كرد: همینطور ۱۴۲۳ طرح اشتغالزا به میزان ۲۷۵۰ میلیارد ریال توسط بانك مصوب و به تایید رسیده كه بعد از تكمیل مدارك متقاضیان در نوبت پرداخت قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینكه بخش كشاورزی، صنعت و معدن و حوزه گردشگری عمده ترین فعالیت های اقتصادی دریافت كننده تسهیلات اشتغال به تناسب ظرفیت های منطقه هستند، درباره حساسیت نظام بانكی به جلوگیری از انحراف منابع اظهار داشت: با عنایت به تجربیات طرح های اشتغال كه در سنوات قبل اجرا شده، شخص وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بعنوان وزارتخانه مجری طرح، تاكید ویژه ای بر جلوگیری از پول پاشی دارد، ضمن اینكه این تسهیلات باید در نهایت منجر به ایجاد زنجیره ارزش شود.
فتاحی اضافه كرد: یكی از نكات مهمی كه در فرایند تایید طرح های اشتغال و پرداخت تسهیلات مورد توجه كمیته های فنی قرار دارد مبحث توجه به بازار محصولات و خدمات است تا «پایداری» مشاغل تولید شده، تضمین شود.
عضو هیأت مدیره بانك توسعه تعاون تصریح كرد: متقاضیان استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی به هیچ وجه نباید به شعب بانك ها و موسسات عامل اجرای برنامه اشتغال روستایی رجوع كنند بلكه باید طرح خویش را در سامانه كارا كه توسط وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی تهیه شده، ثبت كنند. ضمن اینكه از متقاضیان درخواست می گردد حتما ضمن مطالعه دقیق شرایط، اطلاعات خویش را دقیق و شفاف عرضه كنند تا در فرایند بررسی با مشكل مواجه نشوند.
وی ابراز امیدواری كرد با عنایت به روند رو به رشد و صعودی بانك توسعه تعاون برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی طی فرصت باقی مانده تا آخر شهریورماه، تعهد بانك برای اجرای این برنامه ملی عملیاتی شود.

1397/04/15
13:35:53
5.0 / 5
5038
تگهای خبر: اشتغال , بانك , تسهیلات , توسعه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است