آخرین بازمانده فضای سبز تهران حفظ می شود؟

آخرین بازمانده فضای سبز تهران حفظ می شود؟ كار و درآمد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصمیم دارد تا باغات كن بعنوان آخرین بازمانده فضای سبز پیرامون تهران را با تبدیل به پارك عمومی حفظ كند.



به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، وزیر راه و شهرسازی كه همواره از معضل شهرفروشی طی سه دهه و به خصوص یك دهه اخیر انتقاد كرده، می گوید: " با اجازه بارگذاری حتی اندك در باغات كن كه تنها باقی مانده فضای سبز تهران هستند به شدت مخالفیم. زیرا معتقدیم كه این كار، قانونی كردن تخلف است و شاهد آن وضعیتی است كه در نقاط مختلف پایتخت رخ داده است. " در این خصوص بررسی طرح ساماندهی و صیانت از باغات كن (مصوب كمیسیون ماده ۵) در دستور كار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دارد. مبحث باغات كن البته پیش از این هم در سال ۱۳۹۳ مطرح و تاكید شد كه باغات كن بعنوان آخرین بازمانده های فضاهای سبز پیرامون تهران اهمیت ویژه ای دارد و باید حفظ شود.

عباس آخوندی با یادآوری اینكه بیش از سه دهه است كه شهرداری ها مسیر بی قانونی را طی كرده اند، اضافه كرد: در پنج سال گذشته، بارگذاری های بیش از حد در منطقه یك تهران، آن منطقه را به مرحله بحرانی كشانده است. بنابراین هم با اجازه بارگذاری حتی اندك در باغات كن كه تنها باقی مانده فضای سبز تهران هستند به شدت مخالفیم. زیرا معتقدیم كه این كار، قانونی كردن تخلف است و شاهد آن وضعیتی است كه در نقاط مختلف پایتخت رخ داده است.

پس از روی كار آمدن دولت دوازدهم كه با تغییر بدنه مدیریت شهری همراه شد، امیدواری هایی برای حفظ و ارتقای سرانه فضای سبز تهران به وجود آمد. هم اكنون عمده اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری به جلوگیری از روند فروش تراكم و تولید آسمان خراش در تهران اتفاق نظر دارند.

یكی از مصوباتی كه كارشناسان معتقدند منجر به نابودی باغات تهران شد، مصوبه برج باغ بود. در این خصوص محمد عدالتخواه كارشناس حوزه شهری می گوید: مصوبه برج باغ در سال ۱۳۸۲ با هدف حفظ باغات تهران به تصویب رسید و عنوان شد كه در محدوده باغات ۳۰ درصد سطح اشغال بدهیم و ۷۰ درصد باغات را حفظ نماییم ولی عملا سطح اشغال به ۵۰ و در مواردی به ۱۰۰ درصد رسید و امروزه عنوان می گردد چیزی از باغات تهران باقی نمانده كه بخواهیم با توقف مصوبه برج باغ، آنها را حفظ نماییم. با این حال معتقدم جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعت است؛ چون كه تراكم فروشی، نفس درختان پایتخت را گرفته است.

وی با بیان این كه درختان خیابان ولیعصر (عج) بعنوان یكی از بهترین خیابان های جهان با تراكم فروشی در حال نابودی هستند اظهار داشت: با عنایت به صدور مجوزهای بلندمرتبه در خیابان ولیعصر (عج) درخت ها به سمت آفتاب خم شده اند و در آینده نزدیك از ریشه در می آیند. شهرفروشی كه بخصوص روند آن طی یك دهه اخیر تشدید شده وضعیتی را در كلان شهر تهران بوجود آورده كه تمام قابلیت های زندگی از بین رفته است.

این استاد دانشگاه درمورد مسوولیت اعضای شورای شهر پنجم برای كنترل قیمت مسكن، حل مشكل ترافیك و تولید شهر سبز اظهار داشت: قیمت مسكن وابسته به قیمت زمین است اما وقتی مدیریت شهری به شكل قانونی و با ارائه مجوز تغییر كاربری و تراكم فروشی به زمین ارزش می دهد نمی توان انتظار داشت قیمت مسكن رشد نكند.

عدالتخواه خاطرنشان كرد: تصور مدیریت شهری طی یك دهه اخیر این بود كه با رفتن در ارتفاع، از گسترش افقی شهر جلوگیری كند اما دیدیم با مرتفع شدن ساختمان ها، صاحبان باغات و خانه های قدیمی كه قابل سكونت بودند به فكر گرفتن مجوز تراكم افتادند. در این میان خیلی از باغات و خانه های تاریخی كه هویت شهر محسوب می شدند از بین رفتند. شهرداری هم كه از ابتدا زمین های كمی را در اختیار داشت فكر كرد حالا كه هوا را در اختیار دارد تا جایی كه ممكن است هوافروشی كند اما فكر نكردند این اقدام چه اثرات منفی بر ترافیك، آلودگی هوا و جلوگیری از حركت بادهای سطحی خواهد داشت.




1396/10/22
01:32:42
5.0 / 5
4624
تگهای خبر: تولید , مسكن
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است