كارگران چشم انتظار دریافت عیدی و پاداش

مبلغ عیدی سال جاری کارگران چقدر است؟

مبلغ عیدی سال جاری کارگران چقدر است؟ کار و درآمد: به گزارش کار و درآمد، کلیه کارفرمایان و واحدهای مشمول قانون کار سال جاری باید حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان و حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بعنوان عیدی و پاداش پایان سال به کارگران خود پرداخت کنند.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، بر مبنای قانون در ارتباط با تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار مصوب سال ۱۳۷۰، حداقل عیدی کارگران دو برابر حداقل حقوق پایه و حداکثر عیدی به شرطی که از مصوبه قانون کار بیشتر نشود، سه برابر پایه حقوق خواهد بود، ازاین رو کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل ۶۰ روز آخرین مزد بعنوان عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

آنچه مسلم است پرداخت عیدی به کارگرانی هم که کمتر از یک سال در کارگاه اشتغال به کار داشته اند الزامی است و به باعث تبصره یک ماده واحده مذکور، مبلغ پرداختی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند باید به مأخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.

تمام کارگران مشمول قانون کار صرف نظر از محل اشتغال و نوع کارگاهی که در آن کار می کنند شامل دولتی، خصوصی، تعاونی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی به میزان مقرر در مصوبه فوق از عیدی و پاداش سالانه برخوردار خواهند بود و میزان عیدی آنها متفاوت از میزان عیدی کارکنان دستگاههای اجرایی و دولتی است.

مبنای تعیین عیدی پایان سال کارگران، حداقل دو و حداکثر سه برابر مصوبه دستمزد شورایعالی کار است و کارفرمایان باید دو ماه پایه حقوق را بعنوان حداقل عیدی و سه ماه پایه حقوق را بعنوان حداکثر عیدی و پاداش آخر سال به نیروهای کار خود بدهند.

شورای عالی کار ۲۹ اسفند سال قبل در نشست تعیین دستمزد، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ را ۳۵ درصد افزایش داد. بر این اساس حداقل دستمزد ماهانه کارگران از ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید که با احتساب فرمول حداقل و حداکثر عیدی، کارگران سال جاری حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان و حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عیدی دریافت خواهند کرد.

طبق قاعده حداقل عیدی کارگران برای ۱۲ ماه کارکرد، دو برابر حقوق پایه است به شرطی که از سه برابر حداقل حقوق بیشتر نشود. سال جاری حداقل حقوق کارگران هفت میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است، ازاین رو حداقل عیدی کارگران برای کارکرد ۱۲ ماه، ۱۴ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان و حداکثر عیدی کارگران ۲۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان است.

به طور معمول کارفرمایان عیدی و پاداش کارگران را آخر سال پرداخت می کنند اما هستند کارفرمایانی که پرداخت عیدی را به آخر سال موکول نمی کنند و حتی از چند ماه قبل به تدریج مبلغ عیدی و پاداش را در هر ماه به حساب کارگران خود واریز می کنند تا هم قدرت خرید کارگران حفظ شود و هم در پایان سال فشاری متوجه کارگاه نشود.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، میزان عیدی کارگران به نسبت مدت قرارداد و کارکرد آنها متفاوت می باشد و بسته به سنوات و تعداد روزهایی که کار کرده اند، مستحق دریافت عیدی هستند. عیدی و پاداش پایان سال را کارگرانی به صورت کامل دریافت می کنند که یکسال در آخرین کارگاه یا محل کار مشغول کار بوده، بیمه پردازی آنها به صورت کامل صورت گرفته و ارتباطشان با محل کار قطع نشده باشد.

طبق ماده واحده قانون در ارتباط با تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران مصوب ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی کلیه کارفرمایان مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل ۶۰ روز (این مقدار نباید از حقوق ۹۰ روزکاری بیشترباشد) را بعنوان عیدی و پاداش بپردازند.


فرمول محاسبه عیدی کارگران به تفکیک فعالیت کمتر از ۱۲ ماه و بیشتر از ۱۲ ماه

حداقل عیدی کارگرانی که کمتر از ۱۲ ماه کار کرده اند = (حقوق ماهانه × تعداد ماه های کاری) ÷ ۱۲
حداکثر عیدی کارگرانی که کمتر از ۱۲ ماه کار کرده اند = (حقوق ماهانه × ۲ × تعداد ماه های کاری) ÷ ۱۲
حداقل عیدی کارگرانی که بیشتر از ۱۲ ماه کار کرده اند = حداقل دستمزد روزانه × ۶۰
حداکثر عیدی کارگرانی که بیشتر از ۱۲ ماه کار کرده اند = حداقل دستمزد روزانه × ۹۰

میزان عیدی کارگران با سابقه یکسال و کمتر از یکسال هم به این شرح است:


کارگران با سابقه یک سال

برای کارگرانی که یکسال کامل کار کرده اند، عیدی معادل ۶۰ روز مزد روزانه آنهاست و مزد روزانه به این نحو محاسبه می شود:

عیدی = (۶۰ روز × مزد روزانه)


کارگران با سابقه کمتر از یک سال

برای کارگرانی که کمتر از یکسال در کارگاه اشتغال به کار داشته اند نسبت به مدت کارکردشان محاسبه می شود:

عیدی = (۶۰ روز ÷ ۳۶۵ روز) ×(تعداد روزهای کارکرد × مزد روزانه)


عیدی یکی از دغدغه های اصلی کارگران و همچون حقوقی است که در انتهای سال به کارگران تعلق می گیرد. فعالان حوزه کار و مقامات کارگری همه ساله در ایام پایانی سال پرداخت سریع تر عیدی به کارگران به سبب تأمین مایحتاج مورد نیاز خانوارهای کارگری را مورد تاکید قرار می دهند و اعتقاد دارند هرچه عیدی و پاداش زودتر به دست کارگران برسد ضمن کمک به معیشت و قدرت خرید، در تأمین مایحتاج و اقلام مصرفی و مورد نیاز آنها کارگشا خواهد بود.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، شرایط کار و نقدینگی در اختیار کارفرما در پرداخت بموقع عیدی و پاداش موثر است و در صورتیکه کارفرمایان عیدی کارگران را زودتر به دست آنها برسانند گرفتار شلوغی و ازدحام بانکها در آخر سال هم نمی شوند.





منبع:

1403/10/11
10:45:25
5.0 / 5
54
تگهای خبر: اشتغال , بانك , بیمه , تعاونی
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است