جامعه كارگری چشم انتظار تعیین رقم دستمزد

تکلیف هزینه سبد معیشت کارگران کی روشن می شود؟

تکلیف هزینه سبد معیشت کارگران کی روشن می شود؟ کار و درآمد: درحالی که تا انتهای سال تنها چند هفته باقیمانده است، رقم هزینه سبد معیشت کارگران هنوز غائی نشده و آنطور که نمایندگان کارگری در شورای عالی کار می گویند این رقم برمبنای تورم منتهی به دی ماه احصاء شده و باتوجه به اعلام نرخ تورم بهمن ماه از طرف مرکز آمار ایران باید باردیگر به کمیته دستمزد بازگردد و مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، درحالی که تا آخر سال تنها چند هفته بیشتر باقی نمانده است و کمیته دستمزد هزینه سبد معیشت کارگران را بعد از برگزاری جلسات کارشناسی ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تصویب کرده اما این رقم هنوز در شورایعالی کار نهائی نشده و گویی نیازمند اصلاح و بازبینی مجدد است.

در همین راستا، محسن باقری - رئیس کمیته دستمزد شورایعالی کار در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با درصد افزایش دستمزد سال آینده کارگران اظهار نمود: ما معتقدیم که درصد افزایش مزد نباید در فضای عمومی اعلام گردد ضمن آن که به درصد اعتقادی نداریم و دستمزد باید هزینه های زندگی کارگران را پوشش دهد. ولی وقتی درصد افزایش مزد از جانب یک مرجع رسمی یا شخصت دولتی و وزیر کار ۳۰ درصد اعلام می شود یک تورم انتظاری را برای سال آینده بوجود می آورد و باعث می شود قیمت تمام کالاها خود به خود گران شود.

بر اساس نظر نمایندگان کارفرمایی هزینه های مسکن کارگران را باید دولت تقبل کند نه کارفرمایان و استناد آنها به اصل ۳۱ قانون اساسی کشور است.وی اضافه کرد: تصور عام اینست که ۳۰ درصد عدد بزرگی است و به همین دلیل همه چیز بسمت گران شدن می رود بنابراین معتقدیم که باید هزینه های زندگی لحاظ شود.

باقری تصریح کرد: بر مبنای جدول حداقلی قیمتهای مرکز آمار و بر مبنای کمترین کالری ها و کالری های مورد نیاز یک نفر برای حداقل ها یعنی ۲۳۵۸ کالری در کمیته مزد به عدد ۲۴ میلیون تومان بر مبنای تورم منتهی به دیماه دست پیدا کردیم و همین عدد باید برای دستمزد کارگران لحاظ شود.

در روزهای اخیر کارشناسان و فعالان حوزه کار بر ضرورت تعیین حداقل مزد برمبنای نرخ تورم و سبد معیشت تأکید کرده و خواهان واقعی شدن دستمزد ۱۴۰۴ بر اساس هزینه های روز زندگی شده اند.

بر اساس ماده ۴۱ قانون کار حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم اعلامی از جانب مراجع رسمی و هزینه سبد معیشت باید تعیین شود. البته نرخ تورم بانک مرکزی در ارتباط با تمام کالاهاست ولی تأکید گروه کارگری روی تورم ۱۵ قلم کالای اساسی سبد معیشت کارگران است که شامل برنج و گوشت، روغن و سایر هزینه های زندگی همچون مسکن و اجاره بها، حمل و نقل و پوشاک می شود.

هرچند که نمایندگان کارفرمایی اعتقاد دارند هزینه های مسکن را باید دولت تقبل کند و استناد آنها به اصل ۳۱ قانون اساسی است که در آن قید شده داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است و دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند بخصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم آورد.

اصغر آهنی ها - نماینده کارفرمایان در شورایعالی کار در یک برنامه تلویزیونی در اینباره می گوید: آن چه در بحث تعیین مزد ملاک عمل ماست بحث سبد معیشت و توجه به نرخ تورم است اما بحث سبد معیشت وقتی مطرح می شود چند قلم داریم که عمده هزینه های بخش کارگری به آن اختصاص داده می شود همچون آنها بحث مسکن می باشد. در دهه ۷۰ و ۸۰ تسهیلاتی دیده شد و کارگران با دادن زمینهای حدودا مجانی و وام های ارزانقیمت و هدفمند توانستند در آن مقطع خانه دار شوند. اگر بخواهیم این قسمت از هزینه زندگی کارگران را تأمین نماییم باید بحث مسکن را حل نماییم و مجلس در این حوزه اثرگذار می باشد و اگر می خواهد هدفمند کار کند باید در زمینه مسکن کارگری گام بردارد.



رقم ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه سبد معیشت کارگران با عنایت به اعلام نرخ تورم بهمن ماه از جانب مرکز آمار ایران باید باردیگر بازبینی و ۴ درصد تورمی که در بهمن ماه رشد داشته به این رقم اضافه شود.وی می افزاید: بحث دیگر درمان است و کارگر و کارفرما ۳۰ درصد به سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه واریز می کنند ولی از آن طرف می بینیم که یک فهرست ۲۵ گانه هست که ماهانه ۱۰ همت دیده شده و مجلس مصوب کرده از بودجه های سالانه پرداخت گردد ولی متاسفانه سهم کارفرما را نمی دهند و دولت باید در این ردیف بودجه واریز نماید.

با این حال محسن باقری- نماینده کارگران در شورایعالی کار تأکید دارد که ما روی تورم کالاهای اساسی سبد معیشت کارگران متمرکز شده ایم و همین حالا تنها خوراکی ها و آشامیدنی ها ۱۰ میلیون تومان از هزینه زندگی کارگران را در برمی گیرد.

به گفته وی با اینکه تورمی که مرکز آمار ایران اعلام می کند روی خیلی از کالاهاست ولی ما قائل به تورم کالاهای اساسی سبد معیشت هستیم که در یک ماهه ۸۰ درصد افزایش داشته است.

نماینده کارگران در شورایعالی کار می گوید: در کمیته دستمزد عدد ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را بعنوان هزینه سبد معیشت احصا کردیم و به علت این که حداقل های مرکز آمار ایران را روی سبد مقرون به صرفه وزارت بهداشت اعمال کردیم بنابراین دستمزد کارگران باید ۲۴ میلیون تومان شود.

آنطور که وی گفته بر مبنای داده های موجود و تورم منتهی به دی ماه، رقم ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در کمیته مزد با حضور همه شرکای اجتماعی و نمایندگان کارفرمایی و کارگری و دولت تصویب شده است ولی این رقم نهائی نیست و شورایعالی کار این عدد را بازگردانده است.

وی در توضیح دلیل بازگرداندن رقم استخراج شده کمیته دستمزد اظهار داشت: با عنایت به آن که ما برپایه داده های تورمی و تورم منتهی به دیماه به عدد ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیدیم و تورم بهمن ماه هنوز لحاظ نشده بود و مرکز آمار ایران اخیرا این رقم را اعلام نموده است بنابراین رقم سبد معیشت باید بروزرسانی شود و طبق اعلام مرکز آمار ایران ۴ درصد تورم در بهمن ماه رشد داشته که باید این ۴ درصد روی سبد اعمال شود و بطور قطع عدد سبد هزینه معیشت هم رشد خواهد نمود.

همه ساله بر مبنای رقم سبد معیشت کارگران که از جانب کمتیه دستمزد اعلام می شد، مذاکرات و چانه زنی های مزدی هم در شورایعالی کار با حضور شرکای اجتماعی صورت می گرفت ولی هم اکنون هنوز رقم سبد معیشت نهائی نشده و شورایعالی کار تصمیم به پذیرش عدد احصا شده نگرفته است؛ گویی جلسات کمیته دستمزد باید باردیگر از سرگرفته و رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری اصلاح و بروزرسانی شود.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، با عنایت به فرصت باقیمانده تا آخر سال جامعه کارگری چشم انتظار برگزاری هرچه سریع تر جلسات دستمزد شورایعالی کار به سبب روشن شدن تکلیف دستمزد یکسال کاری خود است و روند برگزاری جلسات دستمزد را با حساسیت دنبال می کند.



1403/12/04
16:46:27
5.0 / 5
15
تگهای خبر: بانك , بیمه , تسهیلات , جامعه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران کار و درآمد در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد
کار و درآمد: راهی نو جهت زندگی بهتر ، همراه شما در راه موفقیت


karodaramad.ir1396 - 1403 : حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است