ذخیره سازی روان آب ها با کمک جامعه عشایر در طرح مرتع داری

ذخیره سازی روان آب ها با کمک جامعه عشایر در طرح مرتع داری به گزارش کار و درآمد، سرپرست سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: در طرح مشترک مرتع داری بین این سازمان با سازمان منابع طبیعی که در دستور کار است، یک پیوست آبخیزداری هم در دل خود دارد.



به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، هرز رفتن روان آب ها در حالی که کشور با خشکسالی مواجه می باشد و هر قطره آب برای خاک تشنه غنیمتی است یکی از چالش های اصلی کشور در نگهداشت آنها است. در کنار این مورد تبخیر بیشتر از ۵۰ درصد بارندگی کشور نمود این معضل را در چارچوب بی آبی که امروز کشور و حتی مصارف خانگی را تهدید می کند، مشخص تر می کند.
به گفته رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ایران سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بارندگی دارد که ۲۸۰ میلیارد مترمکعب آن تبخیر می شود.
مصداق دوم آمار بارندگی باران در سیستان است؛ در حالیکه ایستگاه هواشناسی بارندگی این منطقه را صفر ثبت می کند حضور میدانی کارشناسان در حوزه، نشان داد که بارندگی به اندازه ای است که ۵۰ میلیون مترمکعب آب از این استان خارج و وارد افغانستان شد.
در گذشته ذخیره گاه هایی مانند قنات، آب بندها، آب انبارها، هوتک ها و… محلی برای نگهداشت آب بوده اند. آیا این بسترها می تواند کمکی به ذخیره روان آب های موجود در کشور کنند؟
در این راستا جامعه عشایر به لحاظ ماهیت کوچندگی که دارند چه کمکی به طرح روان آب ها می توانند داشته باشند تا این منابع آبی از کشور خارج نشود؟ جهانبخش میرزاوند، سرپرست سازمان امور عشایر کشور در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: قطعا هنگامی که مشارکت در برنامه های عمرانی و توسعه ای بالا باشد جامعه عشایری هم می تواند کمک های مؤثری در این عرصه داشته باشد.
وی اظهار داشت: در طرح مرتع داری که سازمان امور عشایری با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در دستور کار دارد و ما در جامعه عشایر درحال آموزش، فرهنگ سازی و ترویج هستیم تا مبحث جا بیفتد یک پیوست آبخیزداری هم در دل خود دارد.
این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: هنگامی که این پیوست آبخیزداری اجرا می شود به استحصال آب در آن حوزه و عرصه ها کمک می نماید.
سرپرست سازمان امور عشایر کشور در ادامه ضمن اشاره به خروجی بخشی از روان آب ها از کشور، اظهار نمود: این امر احتیاج به سرمایه گذاری ملی دارد یا سرمایه گذاری مشترک بین المللی می طلبد. بنابراین، اگر آب در آن عرصه های طبیعی که در اختیار جامعه عشایری است به وسیله آبخیزداری ذخیره شود هم سفره های زیرزمینی تقویت می شود و هم برای مصرف عشایر ساکن قابل استفاده خواهد بود.
میرزاوند در انتها تصریح کرد: اگر آب در زمینه و حوضه آبریز مدیریت شود، آب سرریزی وجود نخواهد داشت که بشکل سیلاب وارد دریا یا از مرز بیرون برود.


منبع:

1404/01/30
10:02:59
5.0 / 5
7
تگهای خبر: آموزش , توسعه , جامعه , سازمان
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران کار و درآمد در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد
کار و درآمد: راهی نو جهت زندگی بهتر ، همراه شما در راه موفقیت


karodaramad.ir1396 - 1404 : حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است