محمد اكبرنیا در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: با عنایت به اتمام برنامه پنجم و شروع برنامه ششم توسعه و عدم اجرای طرح مشوق های كارفرمایی، با تنزل به كارگماری 50 درصدی نیروی كار مواجهیم. برابر آمار شبكه ملی بازار كار در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۷۰ هزار نفر با استفاده از دفاتر كاریابی جذب بازار كار شدند كه آمار ثبت نام شدگان حدود ۵۰۰ هزار نفر بوده است.
وی اظهار داشت: دولت درصدد است تا اشتغال از پایه آغاز شود، بنابراین طرح تكاپو با مطالعه شناسایی مزیتهای نسبی استانها از یك سال و نیم گذشته شروع شده تا با اعطای تسهیلات مصوب دولت، عملیاتی شود.
وی در ادامه از اعزام نیروی كار ایرانی به كشورهای هدف بعنوان یكی از برنامه های مهم دولت نام برد و اظهار داشت: تعدادی از كاریابی های بین الملی كشور در خارج دفاتری داشتند و این مساله باعث شد تا وزارت كار و امور خارجه مذاكراتی را برای گسترش مجوز فعالیت این كاریابی ها در كشورهای خارجی صورت دهند.
مدیركل هدایت نیروی كار و كاریابی های وزارت كار اضافه كرد: وزارت كار با همكاری وزارت امور خارجه ۲۰ كشور را برای اعزام نیروی كار ایرانی مناسب تشخیص داد كه بر این اساس مجوز راه اندازی دفتر حمایت از نیروی كار ایرانی در چهار كشور خارجی صادر شد.
اكبرنیا چهار كشوری كه دفاتر حمایت از نیروی كار ایرانی در آنها راه اندازی شده، تركیه، عمان، استرالیا و كانادا نام برد و خدماتی كه این دفاتر به نیروی كار ایرانی در خارج عرضه می كنند را خدمات آموزشی و حقوقی و تسهیل فرایند اعزام نیروی كار عنوان نمود.
وی در انتها از شناسایی بازارهای كار مطمئن برای نیروی كار ایرانی و احتمال افزایش دفاتر هدایت نیروی كار در خارج اطلاع داد.